landscape projects

08 листопада 2012

Читать статью на русском
price
Їм довірили ландшафтний дизайн площі перед одним з архітектурних символів Ейндховена - Вежею Світла (the Light Tower), що була колись вмістилищем промислового гіганта Philips (зародився в 1891 році саме в цьому голландському містечку), а зараз перетвореного в розкішний житлової та офісний центр. І вони зробили це простір дуже спокійним, зеленим і «олюдненим», немов на противагу величному минулому підноситься над нею будівлі.



Вони - майстри дизайн-студії Buro Lubbers, з 1993 року займаються ландшафтною архітектурою, урбаністичним розвитком і дизайном громадських місць. Саме Бюро в 2009 році доручили на місці невеликого скверу та інших міських територій загальною площею в п'ять з половиною тисяч квадратних метрів, в самому центрі ділового життя Ейндховена створити простір для відпочинку і заспокоєння.

Будучи професіоналами своєї справи, дизайнери дуже добре передали те, заради чого створюється кожен житловий або громадський об'єкт. Головна цінність цього простору - людина, масштаби площі - цілком людські, все продумано з розрахунком на зручність людини, а не гігантів, на рівних поглядають на величні пам'ятники індустріальної епохи.

Для реалізації такої задумки Buro Lubbers було використано ряд простих, але ефективних прийомів. Єдність дизайну здійснюється за допомогою послідовної форми і матеріалів. Приміром, поверхні вимощені тільки одним матеріалом - темно-сірою бетонною плитою, що нагадує натуральний камінь. Цей сірий «килим» укладається в жорсткі, складні візерунки, облямований плінтусом, який відокремлює площу від будівлі, а також підкреслює різницю в рівнях між паркуванням і навколишнім простором.

Різниця в рівні підкреслює відмінність між неспокійним міським життям та інтимним, затишним зеленим районом площі, тим самим роблячи його самобутнім анклавом зі своєю неповторною атмосферою. Різницю «світів» також підкреслює паркан навколо площі, також відповідальний за відділення його від зовнішнього галасливого світу і багато в чому - за безпеку. Запашні квіти гліцинії і троянди, що обвивають перголи, створюють живу прозору завісу, приваблюючу погляди перехожих і звабливу в атмосферу зелені, спокою і прохолоди.

Основний малюнок утворюють смуги сталевих декоративних діжок для рослин різної довжини, ширини і висоти. Вони утворюють тераси і переходи, а також затишні закриті острівці і відкриті простори, в яких містяться лавки та велосипедні стійки. В рамках проектування скверу були збережені необхідні елементи муніципальної дренажної системи та підходи до будинків для аварійно-рятувальних служб.

Грубувата кортеновская сталь, тепле відчуття від виду натурального дерева і сірий тротуар утворюють цікавий контраст з білими, сірими і чорними тонами будівлі. А ось найголовнішим яскравим елементом стає рослинність. Високі рододендрони в контейнерах стають виразними акцентами, особливо вночі, коли рослини підсвічуються знизу. Завдяки таким деталям, навіть у темний час доби площа залишається привабливим і доброзичливим місцем.




Поділіться з друзями та збережіть собі!



Написати коментар (0)

Не пропустіть цікаве,
щотижнева розсилка:


Будьте в курсі подій,
підпишіться на RSS:


Новини дерев'яного домобудівництва
Статті про будівництво з дерева

Популярні статті цієї рубрики:


Рекомендуємо компанії цього напряму:

г.Харьков
г.Днепропетровск
БЛОК ВІЛЬНИЙ
Щоб Ваша компанія була тут розміщена, замовте послугу "Фото-каталог"

Замовити!
База компаній